2014. augusztus 23., szombat - Bence napja

A munkanélküliség 2009-ben meghaladta az eddigi legmagasabb regisztrált értéket

Juan Somavia ugyanolyan politikai határozottságot tart szükségesnek a munkahelyek megőrzése és újabb munkahelyek teremtése érdekében, mint amely révén megóvták a bankokat.

tovább »

ILO kiadványok

Az ILO 90. évfordulója alkalmából magyar nyelven megjelentetett két ünnepélyes ILO kiadvány elektronikusan is elérhető a dokumentumok nevére kattintva.

tovább »

A napközbeni gyermekellátás formái és lehetőségei Magyarországon

A Miniszterelnöki Hivatal Konferenciatermében szeptember 18-án 9 órakor került sor A napközbeni gyermekellátás formái és lehetőségei Magyarországon című tripartit szemináriumra. A szemináriumon a nagy érdeklődésre tekintettel 81 fő vett részt.

tovább »

Az ILO Igazgató Tanácsának új tisztségviselői

A Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsa megválasztotta új tisztségviselőit.

tovább »

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia 98. ülésszaka

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia 98. ülésszakára 2009. június 3-19. között került sor Genfben. A Konferencián a Magyar Köztársaságot tripartit delegáció képviselte.

tovább »

A Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsának 304. ülésszaka 2009. március 5-27. között kerül megrendezésre Genfben

Magyarország a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsának helyettes tagja, az igazgató tanácsi üléseken és a bizottsági üléseken háromoldalú delegáció képviseli hazánkat.

tovább »

Az ILO 8. Európai Regionális Konferenciájára 2009. február 9-13. között kerül sor Lisszabonban

A korábbi regionális találkozóra 2005. februárjában Budapesten került sor, ahol 48 ország 600 küldötte, közöttük 22 miniszter és négy miniszterelnök vett részt. Az idei találkozón a régió 51 tagállama - így Magyarország részéről is - a munkaadók és munkavállalók egy-egy képviselője, továbbá két kormányképviselő vesz részt, tanácsadóik kíséretében. A résztvevők áttekintik az ILO elmúlt négyévi tevékenységét és kijelölik az elkövetkező időszak prioritásait az európai és közép-ázsiai térségben. A találkozó valamennyi munkanapja csoportülésekkel kezdődik, ezt követően plenáris ülés vagy párhuzamos ülések keretében végzi munkáját, illetve több más, az alábbiakban ismertetett eseményre kerül sor.

tovább »

Lehetőségek és sikeres politikák a fekete foglalkoztatás visszaszorítása érdekében: hazai és nemzetközi tapasztalatok

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, együttműködve a Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel (ILO), tripartit konferenciát tartott Budapesten "Lehetőségek és sikeres politikák a fekete foglalkoztatás visszaszorítása érdekében: hazai és nemzetközi tapasztalatok" címmel.

tovább »

A Kollektív jogok és érvényesülésük a közszolgálatban című tanulmány megvitatására kibővített NILO ülés keretében, 2008. október 7-én délelőtt, 9.00 órai kezdettel kerül sor az SZMM Honvéd utca 20/A alatti épületében

A Nemzeti ILO Tanács felkérésére 2007-ben összehasonlító elemzés készült "Kollektív jogok és érvényesülésük a közszolgálatban" címmel, amely a köztisztviselői, a szolgálati és a honvédségi szolgálati jogviszony nemzetközi és hazai szabályozását elemzi, kiemelve a magyar szabályozás és gyakorlat egyes vitatható, továbbgondolásra érdemes kérdéseit.

tovább »

Az ILO korszakalkotó deklarációt fogadott el "Szociális Igazságosság a Tisztességes Globalizáció érdekében" címmel (Genf, ILO News)

A munka világában fennálló bizonytalan helyzet közepén, amely a pénzügyi bizonytalanságból és a gazdasági mutatók romlásából, a növekvő munkanélküliségből, az informális gazdaság elterjedtségéből és a nem megfelelő szociális védelemből ered, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kormányai, munkavállalói és munkaadói egy korszakalkotó deklarációt fogadtak el, amelynek célja, hogy megerősítsék az ILO kapacitását, annak érdekében, hogy a Tisztességes Munka Napirendet elősegítsék és a globalizáció növekvő kihívásaira megfelelő választ találjanak.

tovább »

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia 97-ik ülésszaka keretében, június 2-án került sor a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsának a 2008-2011 közötti időszakra történő megválasztására

A Nemzetközi Munkaügyi Konferencia 97-ik ülésszaka keretében, június 2-án került sor a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsának a 2008-2011 közötti időszakra történő megválasztására. A helyettes tagságra jelölt Magyarország 190 szavazatot kapott, így a testület teljes szavazati joggal bíró tagjává vált.

tovább »