Elismerések az Európai Parlament mellett működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport megalakulásával, illetve hazai kitüntetések átadásával kapcsolatosan

Az Országos Fogyatékosügyi Tanács 2009. december 21-én ülést tartott. dr. Hegedűs Lajos, az OFT társelnöke javaslatára a testület az alábbi közlemény közzétételéről döntött.
2009. december 16-án újjáalakult az Európai Parlament mellett működő Fogyatékosságügyi Munkacsoport. A "Disability Intergroup" a szupranacionális szintű fogyatékosságügyi politika megvalósításában játszik fontos szerepet azzal, hogy véleményezi az Európai Parlament elé kerülő és a fogyatékosságügyet érintő tervezeteket. A magyar kormány tanácsadó szerveként működő Országos Fogyatékosügyi Tanács ezen az úton is gratulál dr. Kósa Ádámnak, akit a munkacsoport elnökévé és dr. Göncz Kingának, akit a munkacsoport egyik alelnökévé választottak. A Tanács tagjai eredményes munkavégzést kívánnak, és remélik, hogy a munkacsoport eredményesen fogja képviselni a fogyatékos emberek érdekeit.
A Tanács ugyanilyen jelentőségűnek tartja a hazai szintű hatékony érdekérvényesítési munkát. Ezért a Tanács tagjai elismerésüket fejezik ki Gombos Gábornak, aki 2009. december 3-án a fogyatékosságügyi jogvédelem területén kifejtett munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehette át; valamint Kovács Melindának és dr. Chikán Csabának, akik 2009. december 10-én, az Emberi Jogok Napja alkalmából Emberi jogokért emlékplakettet és oklevelet kaptak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban.

Budapest, 2009. december 21.
az OFT tiktársága