About EQUAL Publications Transnationality Contacts DP Area News & Events
Betűméret növelése/csökkentése

Főoldal >> Az EQUAL-ről >> GYIK >> Projekt-előrehaladási jelentések és elszámolások
GYIK: EQUAL Kérdések-válaszok

Itt olvashatja az EQUAL-lal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat. További kérdéseiket az equal@ofa.hu címre várjuk

A válaszok megjelenítéséhez kérjük, kattintson a címre.

Az Irányító Hatóság álláspontja szerint a PEJ 1 esetében az első elszámolási hossza miatt volt elsősorban szükség a korrekcióban nem érintett tételek külön kifizetésére. A továbbiakban a cél a határidő szerinti kifizetések érvényesítése, így a továbbiakban várhatóan nem lesz külön kifizetés.
 

A projekt-előrehaladási jelentés dokumentációja és a jelentés korrekciója alapján nem elszámolható tételek elutasítását követően egyetlen lehetőség a panasztétel. Panasztételre akkor van lehetőség, amennyiben a fejlesztési partnerség nem ért egyet az elutasítás tényével vagy indoklásával. Panasszal az Irányító Hatósághoz lehet fordulni, a szabályos panasztételi sablon felhasználásával (lásd: letölthető anyagok).
 

A korrekcióban nem érintett tételek külön kifizetésének lehetőségét a végrehajtásban érintett szervezetek vizsgálják és amennyiben lehetséges, bevezetjük.
 

A támogatási szerződésben rögzített PEJ beadási határidők pontos betartására azért van szükség, mert a jelentések és elszámolások feldolgozását csak így tudjuk megfelelően ütemezni. A korrekció keretében még van lehetőség az esetleg hiányzó háttérdokumentumok, igazoló dokumentumok benyújtására, amennyiben azokat az elszámoláshoz valóban nem tudják csatolni.
 

A projekt-előrehaladási jelentések elemzésének, ellenőrzésének időigénye alapvetően a jelentés minőségétől, szabályszerűségétől függ. Az utóbbi időben jelentős fejlődés tapasztalható: örvendetes, hogy a partnerségek egyre nagyobb számban folyamatosan javuló minőségű dokumentációkat nyújtanak be, nem utolsósorban a korrekciós levelek tartalma alapján. Továbbá már folyik az egyeztetés a végrehajtásért felelős intézmények között, vizsgáljuk a folyamatok felgyorsításának lehetőségét, azonban ez annak is függvénye, hogy a korrekcióban nem érintett tételek külön kifizetése lehetséges-e és miként.
 


E-mail -
Adatvédelem  -  Technikai információk  -  Honlaptérkép
Szociális és Munkaügyi Minisztérium 1054 Budapest, Alkotmány utca 3. - Telefon: 06-1-473-8100 - Fax: 06-1-473-8101
Az EQUAL Programot az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozza.
Az oldalt a JD Consult Limited és az Enterprise plc készítette a PHARE EUROPEAID/119520/D/SV/HU Program keretében.