2014. július 31., csütörtök - Oszkár napja
  Főoldal  »  Sajtó  »  Hírek  » 

"Bölcsődék Napja" - Díjátadó ünnepség

A szociális és munkaügyi miniszter április 21-ét - hivatalos szakmai ünnepként - a Bölcsődék Napjává nyilvánította, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt. Ezen túl minden évben ezen a napon adják át a tárca minisztere által a bölcsődei dolgozóknak adományozható szakmai elismeréseket.

Hazánkban a bölcsődei ellátás a gyermekjóléti szolgáltatások között a legrégibb, immáron 158 éves múltra tekint vissza. Az első bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre 1852. április 21-én, Budapesten. Több mint másfél évszázados történelme során a bölcsődei szakma igen sok változást ért meg, és jelentős fejlődésen ment keresztül, mára már nemzetközileg elismert a magyar bölcsődékben folyó szakmai munka.
 
A Magyar Bölcsődék Egyesülete 2010. április 21-én az Akócsi Ágnes Díj átadásával egybekötött ünnepséget rendezett, amelyen részt vett Mága Zoltán hegedűművész, aki 10 jótékonysági koncertet ajánlott fel a bölcsödék számára.
Az első díjátadó ünnepségen a szociális és munkaügyi miniszter nevében Dr. Kovárik Erzsébet szociálpolitikai szakállamtitkár az alábbi személyeknek és szervezeteknek adott át szakmai elismeréseket:
 
Pro Familiis Díj elismerésben részesült:
Korintus Mihályné dr.; Bimbó Zoltánné; Palkovics Józsefné
 
Miniszteri Dicséret elismerésben részesült:
Szombathelyiné dr. Nyitrai Ágnes; Farkasné Farkas Aranka; ; Raszkievicz Lászlóné; Németh Jánosné; Marton Péterné; Szendi Ferencné

Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült:
Józsefváros Egyesített Bölcsőde;
Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Egyesített Bölcsődei Intézmény Szemünk Fénye Bölcsőde és Regionális Módszertani Központ

2010. 04. 21.