2014. augusztus 21., csütörtök - Sámuel, Hajna napja
  Főoldal  »  Sajtó  »  Hírek  » 

Kormány.hu: indul az új kormányzati portál

Publikus teszt formájában elindult a kormany.hu weboldal, a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről.

2011. 01. 17.tovább »

Legyen a média a családért

Legyen a média a családértA Média a Családért Alapítvány és a Képmás családmagazin által alapított Családbarát Médiáért-díjakat 2010. december 16-án osztották ki. A Semmelweis Szalon rendezvényén Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára méltatta a díjazott újságírók munkáját és átadta az elismerést jelző oklevelet az ötvenezer forintos pénzjutalommal.

2010. 12. 17.tovább »

Szakmai elismerések átadása a kábítószer-ellenes világnapja alkalmából

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az ENSZ kábítószer-ellenes Világnapja (június 26.) alkalmából rendezett ünnepségen szakmai elismeréseket adott át június 30-án.

2010. 07. 05.tovább »

Mit lehet tudni a magyarországi drogstratégiáról?

Korózs Lajos, a szociális tárca államtitkára és Portörő Péter, a Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Igazgatóság vezetője "A Nemzeti stratégia a kábítószer-probléma kezelésére 2010-2018" című kiadványt mutatták be hétfőn Budapesten.

2010. 05. 17.tovább »

Több mint 2 milliárd forint munkahelyteremtésre

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az előző évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására, kiemelt figyelemmel a hátrányos helyzetű térségekre.

2010. 05. 11.tovább »

Szakmai elismeréseket adott át Herczog László

Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a Munka ünnepe, az Esélyegyenlőség Napja és a Nemzetközi Családi Nap alkalmából szakmai elismeréseket adott át kedden a minisztérium épületében rendezett ünnepségen.

2010. 05. 11.tovább »

"Bölcsődék Napja" - Díjátadó ünnepség

A szociális és munkaügyi miniszter április 21-ét - hivatalos szakmai ünnepként - a Bölcsődék Napjává nyilvánította, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt. Ezen túl minden évben ezen a napon adják át a tárca minisztere által a bölcsődei dolgozóknak adományozható szakmai elismeréseket.

2010. 04. 21.tovább »

Elkészült az idősügyi cselekvési terv

A kormány elfogadta az Idősügyi Nemzeti Stratégiához kapcsolódó 2010 és 2012 közötti kormányzati cselekvési tervet - közölte Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

2010. 04. 08.tovább »

Lila Szalag Díj a médiának

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által A magyar sajtó a nőkkel szembeni és a családon belüli erőszak ellen címmel meghirdetett "Lila Szalag Díj" sajtópályázat eredményhirdetésén Herczog László szociális és munkaügyi miniszter adta át a díjakat a három kategóriában és az egyéni díjazott győzteseinek március 30-án.

2010. 03. 30.tovább »

Tizedik alkalommal üléseztek

Tizedik ülését tartotta a "Település és Ifjúsága" szakmai konferencia március 25-én, Budapesten 220 szakértő részvételével.

2010. 03. 25.tovább »

A magyarországi roma integrációs politikáról nagyköveteknek

Az antirasszista világnap, azaz a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából Herczog László szociális és munkaügyi miniszter az Európai Unió, valamint az unión kívüli európai országok nagyköveteit, társadalmi szervezetek képviselőit tájékoztatta a magyarországi roma lakosság helyzetéről 2010. március 22-én.

2010. 03. 22.tovább »

Megkezdődött a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem európai évének magyarországi programja

Ünnepélyesen megnyitották a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének magyarországi programját hétfőn Budapesten. Herczog László szociális és munkaügyi miniszter köszöntőjében hangsúlyozta: a társadalomban a gyermekek a legkiszolgáltatottabbak, ezért mindenkinek felelősséget kell éreznie irántuk.

2010. 03. 22.tovább »

A spanyol-belga-magyar trió elnökség foglalkoztatási minisztereinek találkozója Herman Van Rompuy úrral, az Európai Tanács elnökével az EU 2020 Stratégia kapcsán

A Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) 2010. március 8-i ülésén megvitatták az Európai Bizottság Európa 2020 stratégiára vonatkozó javaslatát. Az ülés során a belga delegáció kezdeményezésére a trió elnökség találkozót kezdeményezett az Európai Tanács elnökével.

2010. 03. 19.tovább »

Állami kitüntetések átadása

Dr. Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adományozott. A kitüntetések átadására Herczog László minisztert kérte fel.

2010. 03. 12.tovább »

Miniszterek találkozója az EPSCO-ülés keretében

Az Európai Unió foglalkoztatási- és szociális ügyekért felelős miniszterei Brüsszelben találkoztak a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Tanács (EPSCO) ülése keretében 2010. március 8-án. A tanácsülésen Magyarországot Herczog László miniszter képviselte.

2010. 03. 09.tovább »

"Lila Szalag Díj" sajtópályázat - meghosszabbított beadási határidő

Március 16-ig lehet jelentkezni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium "A magyar sajtó a nőkkel szembeni és a családon belüli erőszak ellen" című pályázatára.

2010. 03. 09.tovább »