2014. augusztus 23., szombat - Bence napja
  Főoldal  »  Pályázatok  » 

Pályázati felhívás segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatására (FOG-SKK-10)

Határidő: 2011. január 3.

Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Kft.) a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter 6/2010. (III. 12.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet a segítőkutya-kiképzéssel foglalkozó szervezetek működési támogatására.
 
A pályázat célja:
A fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 11. § értelmében a fogyatékos személynek biztosítani kell a fogyatékossága miatt indokolt segédeszköz igénybevételét, továbbá a törvény 19. § szerint a fogyatékos személynek joga van az önálló életvitelt célzó rehabilitációhoz. Ezen jogok biztosítása, a fogyatékos emberek életminőségének javítása, társadalmi integrációja és önállósága.
 
A szociális és munkaügyi miniszter 27/2009. (XII.3.) a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló SZMM rendelet értelmében a magyar segítőkutya-kiképzésben (ezen belül: vakvezető-kutya, mozgáskorlátozott személyt segítő kutya, hangot jelző kutya, rohamjelző-kutya, személyi segítő kutya, terápiás kutya kiképzésében) résztvevő civil szervezetek, a fogyatékos személyek segítőkutyához juttatásának támogatása.
 
A pályázat kódja: FOG-SKK-10
 
A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 28 800 000 Ft
 
A pályázat benyújtási határideje: 2011. január 3.
 
Pályázók köre:
Jelen pályázati felhívás keretében olyan szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló 27/2009. (XII.3.) SZMM rendelet 4. § értelmében a segítő kutyák alkalmazásának elősegítésével foglalkozó szervezetek közül kijelölt közreműködő szervezetként működnek.
 
A pályázás részletes feltételeit, így a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.
 
 
A pályázatot elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.
 
 
További információk:
 
A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.nefmi.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.
A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók ügyfélszolgálatunktól.
  • hétfőnként és szerdánként 9 és 17 óra,
  • keddenként és csütörtökönként 9 és 16 óra,
  • péntekenként 9 és 14 óra között.