2014. július 23., szerda - Lenke napja
  Főoldal  »  Pályázatok  » 

A munkahelyteremtő pályázat nyertesei

68 sikeres pályázó 1,5 milliárd forint elnyerésével 1704 új munkahely kialakításához kap vissza nem térítendő támogatást.

A munkaügyi tárca az előző évekhez hasonlóan az idén is meghirdette a munkahelyteremtő beruházások támogatását segítő központi programot. Kiemelt figyelmet fordított a hátrányos helyzetű térségekben a vállalkozások által megvalósítandó beruházások támogatására, minél több új munkahely kialakítására.
 
A pályázaton, a benyújtás időpontjában még el nem kezdett beruházásokkal, Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt. A vissza nem térítendő támogatás keretében - meghatározott normatívák alapján - az építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során felmerült költségek számolhatók el.
 
A 2005. március 2-án meghirdetett pályázatra a megyei/fővárosi munkaügyi központok az április 29-ig tartó beadási határidőig összesen 225 pályázatot fogadtak be, összesen több mint 3,3 milliárd forint támogatási igénnyel.
 
A 166 formailag megfelelő pályázat támogatására összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amely Európai Uniós támogatást nem tartalmaz. Ebből a keretösszegből 68 pályázó részesült támogatásban. A nyertes vállalkozások 1704 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 1044 munkanélküli (61,2 %) tartós időtartamú foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást.
 
 A nyertesek listája (Excel, 33,5 kB)